Zašto Taiva

ZAŠTO TAIVA

 

TAIVA koristi najsavremenije, naučno dokazane sastojke visokog kvaliteta i klinički testirane formulacije. Svi naši proizvodi su bez parabena i silikona, proizvedeni u EU po Američkoj licenci.

ZATO ŠTO PREVAZILAZIMO GRANICE TRADICIONALNE KOZMETIKE

ZATO ŠTO RAZUMEMO VAŠE ŽELJE I POTREBE

ZATO ŠTO ZNAMO POSLJEDNJE TAJNE O KOŽI

ZATO ŠTO SMO INSPIRISANI INOVACIJOM

ZATO ŠTO SMO VEĆ UŠLI U ERU NEUROKOZMETIKE

ZATO ŠTO NUDIMO NAPREDNU I PRISTUPAČNU NJEGU KOŽE

NEURO KOZMETIKA-PAMETNA KOZMETIKA ZA NOVI VIJEK

 

TAIVA koristi najsavremenije, naučno dokazane sastojke visokog kvaliteta i klinički testirane formulacije.

 

Naši proizvodi su dizajnirani da ponude naprednu njegu kože primjenom najnovih dostignuća u nauci kože i biotehnologiji/dermatologiji-što daje najbolje rezultate našim klijentima.

Tradicionalni kozmetički proizvodi sadrže velike molekule koji ne mogu da prodru u duboke slojeve kože, čime uglavnom utiču na/štite površinska  mjesta na koži (epitelni sloj) od stresa i štetnih faktora iz životne sredine.

TAIVA nudi niz inovativnih proizvoda koji prevazilaze granice tradicionalne kozmetike sa laganom teksturom, sposobnosti brzog upijanja i najvišim performansama u najdubljim slojevima kože.

Svi naši proizvodi su bez parabena i silikona, proizvedeni u EU po Američkoj licenci.

 

INNOVATIVE SCIENCE & PROVEN INGREDIENTS

Anti-age Neurokozmetika. Oživljava neuro-transmisiju između nervnih završetaka i fibroblasta, stimulišići sintezu kolagena i elastina. Spriječava i poništava starenje kože.

In-Cosmetics® Innovation Zone-nagrada za najbolje sastojke u 2015. godini

Umirujuća neurokozmetika. Visoko aktivan biomimetički neuropeptid u kombinaciji sa lipidom olakšava apsorpciju peptida kroz kožu. Brzo smiruje iritiranu kožu, smanjuje crvenilo i otoke i štiti kožu od štetnih posljedica UV zraka.

Ekstrakt biljke Salicornia herbacea. Djeluje direktno na metabolizam uree u koži čime trenutno  hidrira i najsuvlju kožu. Povećava gustinu kože i smanjuje gubitak vode. Povećava nivo vlažnosti kože 60 puta.

BSB Nagrada za najinovativniji aktivni sastojak u 2009. godini (BSB Most Innovative Raw Material 2009.)

Jedinstvena, napredna tehnološka formula koja djeluje kao aktivan sloj (dressing) koji imitira korneosferu (korneocite i njihovu okolinu)obnavljajući i usavršavajući površinu kože. CORNEOSTICKER pruža efekat „nove kože“. Omekšava kožu, prikriva nesavršenosti i vidljivosti pora, čime Vašu kožu čini savršenom i besprijekornom.

NEUROKOZMETIKA
JEDAN KORAK DALJE U LJEPOTI I TRETMANIMA PROTIV STARENJA

KONCEPT

Već znamo da mozak i koža imaju isto embrionalno porijeklo. Koža je, u stvari, proširenje mozga i oni su međusobno povezani mrežom nerava i neuronskih ćelija. Neuronska mreža kože se prostire i komunicira sa ćelijama kože, preko aktivnosti milijardi različitih peptidnih signala koji sačinjavaju sistem neuro-transmisije.

Najnovija tajna o koži koja je otkrivena u posljednjih nekoliko godina je otkriće da ćelije kože imaju sposobnost da komuniciraju sa neuronima kože putem neuro-transmijie, slično kao moždane ćelije.

 
KOJI SU NOVOOTKRIVENI FAKTORI KOJI UTIČU NA STARENJE?

Nervi i ćelije, podložni su starenju; ovaj proces se naziva Neurodegeneracija. Naučne studije procesa neurodegeneracije su pokazale ključnu ulogu neurotoksičnog peptida, koji formira peptidni plak na površini nervnih završetaka. Starenje, a i uopšte akumulacija oksidativnog stresa, uzrok je neuronske degeneracije i utiče na komunikaciju između nerava i fibroblasta i drugih ćelija kože, što za rezultat ima pad vitalnosti fibroblasta, smanjuje sintezu kolagena i elastina i povećava osjetljivost kože.

 
RAZVOJ NEUROKOZMETIKE-DERMOKOZMETIKA NEUROTRANSMITERA

Novi koncept neurokozmetike, koji je započet 2000-ih, odnosi se na bio-aktivne topikalne sastojke koji obnavljaju odnos medijator-receptor između nervnog sistema i kože preko specijalnih posrednika. To je dovelo do novih neurokozmetičkih strategija koje uključuju modulaciju neurotransmitera koji igraju značajnu ulogu u održavanju balansa kože i mehanizmima starenja, a djeluju tako što obnavljaju komunikaciju između fibroblasta i neurona. Od kvaliteta ove komunikacije direktno zavisi nivo sinteze strukturnih proteina kolagena i elastina.

Novi pristup zdravlju kože i njenom starenju, inspiriše stvaranje nove oblasti u dermokozmetici – Neurokozmetiku.

 
TAIVA NEUROKOZMETIKA

Inspirisana najnovijim dostignućima iz oblasti Neurokozmetike, TAIVA koristi neke od najinovativnijih neurokozmetičkih sastojaka sa neurofiziološkim djelovanjem, posebno dizajniran da djeluje na nervni sistem kože povećavajući prirodni mehanizam i ponovno uspostavljajući oslabljenu komunikaciju između neurona i fibrobasta, reaktivacijom kožnih ćelija prethodno oslabljenih od glasnika starenja.

Kranji rezultat je: vidljivo glatka koža, manje bore, zdraviji i blistaviji ten, povećana inflamatorna otpornost, i sveukupan „dobar“ osjećaj.