Zašto Taiva

ZAŠTO TAIVA

 

TAIVA koristi najsavremenije, naučno dokazane sastojke visokog kvaliteta i klinički testirane formulacije. Svi naši proizvodi su bez parabena i silikona, proizvedeni u EU po Američkoj licenci.

ZATO ŠTO PREVAZILAZIMO GRANICE TRADICIONALNE KOZMETIKE

ZATO ŠTO RAZUMEMO VAŠE ŽELJE I POTREBE

ZATO ŠTO ZNAMO POSLEDNJE TAJNE O KOŽI

ZATO ŠTO SMO INSPIRISANI INOVACIJOM

ZATO ŠTO SMO VEĆ UŠLI U ERU NEUROKOZMETIKE

ZATO ŠTO NUDIMO NAPREDNU I PRISTUPAČNU NEGU KOŽE

NEURO KOZMETIKA - PAMETNA KOZMETIKA ZA NOVI VEK

TAIVA koristi najsavremenije, naučno dokazane sastojke visokog kvaliteta i klinički testirane formulacije.

Naši proizvodi su dizajnirani da ponude naprednu negu kože primenom najnovih dostignuća u nauci kože i biotehnologiji/dermatologiji - što daje najbolje rezultate našim klijentima.

Tradicionalni kozmetički proizvodi sadrže velike molekule koji ne mogu da prodru u dublje slojeve kože, čime uglavnom utiču na/štite površinska mesta na koži (epitelni sloj) od stresa i štete iz životne sredine.

TAIVA nudi niz inovativnih proizvoda koji prevazilaze granice tradicionalne kozmetike sa laganom teksturom, sposobnosti brzog upijanja i najvišim performansama u najdubljim slojevima kože.

Svi naši proizvodi su bez parabena i silikona, proizvedeni u EU po Američkoj licenci.

INOVATIVNA NAUKA I DOKAZANI SASTOJCI

Anti-age Neurokozmetika. Oživljava neuro-transmisiju između nervnih završetaka i fibroblasta, stimulišići sintezu kolagena i elastina. Sprečava i anulira starenje kože.

In-Cosmetics® Innovation Zone-nagrada za najbolje sastojke u 2015. godini

Umirujuća neurokozmetika. Visoko aktivan biomimetički neuropeptid u kombinaciji sa lipidom olakšava apsorpciju peptida kroz kožu. Brzo smiruje iritiranu kožu, smanjuje crvenilo i otoke i štiti kožu od štetnih posledica UV zraka.

Ekstrakt biljke Salicornia herbacea. Deluje direktno na metabolizam uree u koži čime trenutno  hidrira i najsuvlju kožu. Povećava gustinu kože i smanjuje gubitak vode. Povećava nivo vlažnosti kože čak 60 puta.

BSB Nagrada za najinovativniji aktivni sastojak u 2009. godini (BSB Most Innovative Raw Material 2009.)

Jedinstvena, napredna tehnološka formula koja deluje kao aktivan sloj (dressing) koji imitira korneosferu (korneocite i njihovu okolinu) obnavljajući i usavršavajući površinu kože. CORNEOSTICKER pruža efekat „nove kože“. Omekšava kožu, prikriva nesavršenosti i vidljivosti pora, čime Vašu kožu čini savršenom i besprekornom.

NEUROKOZMETIKA
JEDAN KORAK DALJE U LEPOTI I TRETMANIMA PROTIV STARENJA

KONCEPT

Već znamo da mozak i koža imaju isto embriološko poreklo. Koža je, u stvari, proširenje mozga i oni su međusobno povezani mrežom nerava i neuronskih ćelija. Neuronska mreža kože se prostire i komunicira sa ćelijama kože, preko aktivnosti milijardi različitih peptidnih signala koji sačinjavaju sistem neuro-transmisije.

Najnovija tajna o koži koja je otkrivena u poslednjih nekoliko godina je otkriće da ćelije kože imaju sposobnost da komuniciraju sa neuronima kože putem neuro-transmijie, slično kao moždane ćelije.

 
KOJI SU NOVOOTKRIVENI FAKTORI KOJI UTIČU NA STARENJE?

Nervi i ćelije, podložni su starenju; ovaj proces se naziva neurodegeneracija. Naučne studije procesa neurodegeneracije su pokazale ključnu ulogu neurotoksičnog peptida, koji formira peptidni plak na površini nervnih završetaka. Starenje, a i uopšte akumulacija oksidativnog stresa, uzrok je neuronske degeneracije i utiče na komunikaciju između nerava i fibroblasta i drugih ćelija kože, što za rezultat ima pad vitalnosti fibroblasta, smanjuje sintezu kolagena i elastina i povećava osetljivost kože.

 
RAZVOJ NEUROKOZMETIKE-DERMOKOZMETIKA NEUROTRANSMITERA

Novi koncept neurokozmetike, koji je započet 2000-ih, odnosi se na bio-aktivne topikalne sastojke koji obnavljaju odnos medijator-receptor između nervnog sistema i kože preko specijalnih posrednika. To je dovelo do novih neurokozmetičkih strategija koje uključuju modulaciju neurotransmitera koji igraju značajnu ulogu u održavanju balansa kože i mehanizmima starenja, a deluju tako što obnavljaju komunikaciju između fibroblasta i neurona. Od kvaliteta ove komunikacije direktno zavisi nivo sinteze strukturnih proteina kolagena i elastina.

Novi pristup zdravlju kože i njenom starenju, inspiriše stvaranje nove oblasti u dermokozmetici – Neurokozmetiku.

 
TAIVA NEUROKOZMETIKA

Inspirisana najnovijim dostignućima iz oblasti Neurokozmetike, TAIVA koristi neke od najinovativnijih neurokozmetičkih sastojaka sa neurofiziološkim delovanjem, posebno dizajniran da deluje na nervni sistem kože povećavajući prirodni mehanizam i ponovno uspostavljajući oslabljenu komunikaciju između neurona i fibrobasta, reaktiviranjem kožnih ćelija prethodno oslabljenih od glasnika starenja.

Kranji rezultat je: vidljivo glatka koža, manje bore, zdraviji i blistaviji ten, povećana inflamatorna otpornost, i sveukupan „dobar“ osećaj.